Catequesi – Grup de Joves


CATEQUESI

A la comunitat del Santuari som conscients de la importància de la catequesi i el Grup de Joves del Santuari volem fer arribar als infants i joves el missatge de Jesús.

A la catequesi anem coneixent a Jesús, celebrem la seva presència entre nosaltres (sagraments) i també aprenem a compartir, a ser amics els uns dels altres i solidaris amb els més necessitats.

Tenim set grups de catequesi. Hi ha dos nivells de preparació per fer la Primera Comunió i després diferents nivells de continuïtat.

L’equip de catequistes està format per 20 joves, la majoria dels quals s’han compromès en aquesta tasca després d’haver participat a la catequesi fins a la seva Confirmació.

La catequesi és l’activitat central de tots els grups. L’horari és setmanal, els dissabtes de 17h a 18h.

Compartim l’Eucaristia un cop al mes després de la catequesi, la celebrem amb la participació de les famílies. També les convidem a participar en l’Eucaristia de la comunitat del Santuari, els diumenges i festius a les 10:30h.

 

Celebrem les festes més significatives de la comunitat, com Nadal, Santa Eulàlia i Pasqua fent sortides, i realitzem una trobada de cap de setmana amb la participació de tots els grups, on les famílies s’hi afegeixen el diumenge.

A l’estiu organitzem unes colònies amb els infants i joves de fins a setze anys. Els més grans fan una sortida per aprofundir la fe i l’amistat.

La solidaritat és sempre present, però en alguns moments la fem més explícita; per Nadal i per Pasqua fem recollida d’aliments per a les famílies més necessitades del barri i per Quaresma organitzem el Sopar de la fam. A més, cada any apadrinem un projecte d’aquí Catalunya o d’altres llocs com Colòmbia, Xina i Tanzània.