Diumenge de Rams 2021

Escrit el 28/03/2021
Santuari Santa Eulàlia

En aquest primer dia de la Setmana Santa recordem dos successos de la vida de Jesús: la seva entrada a Jerusalem abans de la Pasqua, i la seva Passió. La condemna a mort de Jesús fou conseqüència del seu afany per acabar amb maneres equivocades d’entendre a Déu.

Jesús va venir per revelar com era el seu Pare: un Déu ple de misericòrdia, que només cerca la felicitat de les persones. Però el Déu del Temple s’havia convertit en un Déu de lleis, ritus i prescripcions.

Jesús no canvia la seva postura quan les autoritats religioses l’amenacen. Continua denunciant el que s’ha de denunciar i continua fent el que ha fet tota la seva vida: buscar el bé de les persones abans que voler complir amb lleis i cultes. Jesús no cerca salvar la seva vida, cerca ser coherent i ho és fins al darrer instant.

Nosaltres, durant aquesta Quaresma, hem fet una relectura de les nostres vides, per discernir com volem viure, com volem relacionar-nos amb Déu i amb les persones que trobem en el nostre caminar per la vida…

Hosanna significa “Salva’ns”. Desitgem que aquesta celebració del Diumenge de Rams ens ajudi a ser coherents amb les nostres relacions, les nostres decisions i les nostres conviccions. Que Jesús, amb el seu exemple i la seva vida, ens salvi de les nostres incoherències.