Primer diumenge d’Advent

Escrit el 28/11/2021
Santuari Santa Eulàlia

Comencem aquest temps d’Advent, un temps que ens ha d’ajudar a preparar-nos per viure el Nadal amb sentit, per rebre Jesús que no deixa de venir una i altra vegada a les nostres vides.

El passat mes de desembre, el papa Francesc va voler destacar la figura de sant Josep, i ho va fer convocant un any dedicat especialment a ell, per tal de créixer la nostra estima cap a aquest sant i d’impulsar-nos a imitar les seves virtuts.

És per això que aquest Advent el volem viure CAMINANT AMB JOSEP, tot destacant, cada diumenge, alguna de les seves qualitats personals.

I ens fixem avui en la capacitat d’acollida que va tenir Josep. Primer, acollint l’anunci de l’àngel. Un anunci que li capgirarà la vida. Josep acull el pla de Déu, assumeix la missió que li és encomanada, i acull Maria a casa seva, sense condicions. I acollirà l’infant Jesús. I tindrà cura dels dos amb un amor fidel i entranyable.

L’evangeli d’avui ens convida a estar atents, en actitud de pregària, per tal de copsar els signes dels temps i la presència discreta de Déu en tot i en tots.

Que Josep ens ajudi a viure aquest Advent amb actitud vigilant, per estar atents al que succeeix. Només així descobrirem tantes realitats i persones a les quals Déu ens convida a acollir, sense condicions.