Tercer diumenge d’Advent

Escrit el 12/12/2021
Santuari Santa Eulàlia

Ens situem ja a la tercera setmana d’Advent. Anem avançant en aquest camí que ens portarà a la nit de Nadal. I, com sabeu, enguany l’estem recorrent caminant amb Josep.

I avui ens volem fixar en Josep com a home just. Així se l’anomena a les Escriptures. A la Bíblia, un home just significa que actua segons la justícia de Déu, una justícia que obra per la misericòrdia.

A l’evangeli d’avui hi ha una pregunta que es pronuncia fins a tres vegades: què hem de fer? I la resposta és clara: obrar des de la justícia de Déu, és a dir, des de la misericòrdia. Una misericòrdia que es manifesta especialment amb els més desvalguts: els orfes, les viudes, els forasters, els pobres…

Així va actuar Josep. No deixant-se portar per la justícia humana, per la justícia segons les lleis del moment, que haguessin portat Maria a la mort, sinó per la justícia segons Déu, la que mira des de l’amor, la que acull i salva.

Les lectures que escoltarem avui són un cant a l’alegria, perquè el Senyor és a prop, acompanya les nostres vides i ens abraça amb la seva misericòrdia.