Quart diumenge d’Advent

Escrit el 19/12/2021
Santuari Santa Eulàlia

Aquest any, en temps d’Advent, caminem amb Josep, meditant cada diumenge una de les seves qualitats personals. També el papa Francesc està dedicant les catequesis de les darreres quatre audiències generals a aquest home acollidor, creatiu, just i humil. Val la pena llegir-les. L’any dedicat a Sant Josep s’ha acabat, però Josep continua sent per sempre un exemple de santedat per a tots nosaltres.

Aquesta setmana volem destacar la humilitat de Sant Josep. No hi ha cap paraula de Josep a l’Evangeli, sinó que es dibuixa com un home humil i silenciós, amb profunda experiència de Déu, capaç d’actuar amb creativitat i justícia en tot moment. El seu silenci no contempla queixes sobre la realitat que li toca viure, sinó servei i do de si mateix. La seva paternitat és respectuosa amb el misteri i la llibertat del seu fill.

El text de l’Evangeli del quart diumenge d’Advent conegut com “La Visitació”, ens parla de Maria i Isabel, dues dones plenes de l’Esperit Sant. Dues dones que comparteixen la seva experiència de Déu i revelen que Déu no és un misteri llunyà: Déu es fa present en allò humà. Déu visita des de l’interior…

Sant Josep és un exemple clar que Déu ens visita… Si sabem acollir amb humilitat, al nostre interior, el seu Esperit Sant, Déu pot fer meravelles en cadascú de nosaltres.