Diumenge de Rams

Escrit el 10/04/2022
Santuari Santa Eulàlia

Celebrem el Diumenge de Rams.

Ens trobem ja a l’inici de la Setmana Santa. Aquí, al Santuari, durant el temps de Quaresma, ens hem anat fixant en els diferents espais on transcorrien els evangelis dels diumenges i els hem volgut plasmar gràficament: el desert, la muntanya, el pou, la casa, el temple… I en cadascun d’ells, Jesús ens ha revelat una característica de Déu. Així, hem vist com Déu és fortalesa en la debilitat, presència amorosa, font d’aigua viva, abraçada de perdó i misericòrdia infinita.

Avui arribem als moments finals de la vida de Jesús, en una celebració plena de contrastos. En la primera part recordem l’entrada de Jesús a Jerusalem. Ell entra de manera senzilla i humil, a sobre d’un pollí, i la gent el reconeix com a salvador i clama amb entusiasme i alegria: “Hossana, beneït el qui ve en nom del Senyor”.

A la segona part de la celebració recordarem la passió i mort de Jesús. Fins al final de la seva vida ens oferirà paraules i gestos de compassió, de perdó i d’amor, que transparenten el seu cor humil. Jesús morirà de la manera que va viure, sent coherent fins al darrer alè i amb total confiança i abandó en el Déu de la vida.

Preparem-nos ara per acollir també nosaltres Jesús, brandem les palmes, el llorer, l’olivera i els palmons, cantem l’hosanna amb cor senzill mentre reconeixem que Ell és la nostra alegria i la raó de la nostra existència.