Quart diumenge d’Advent

Escrit el 19/12/2022
Santuari Santa Eulàlia

Ens trobem ja al quart diumenge d’Advent, que enguany anem recorrent de la mà de Maria, tot fixant-nos en alguns trets importants de la seva vida que hem volgut destacar perquè ens il·luminin.

Avui fixem la mirada en el Magnificat, en aquest cant de goig, d’acció de gràcies i de lloança a Déu, que surt del cor de Maria després d’acollir la benedicció que li fa la seva cosina Isabel en la trobada entranyable entre aquestes dues dones.

El cant del Magnificat és el mirall de l’ànima de Maria. I en l’ànima porta gravades la tendresa i la compassió de Déu cap als més pobres. Maria s’obre al misteri de Déu i és tanta l’alegria que sent en experimentar com és Déu i com actua, que no pot fer altra cosa que cantar amb goig. La seva cançó és una gran notícia per a tothom.

Avui, en aquest diumenge abans de Nadal, la col·lecta que recollim anirà destinada a Càritas Diocesana. Com bé diu la campanya d’enguany, encara que Nadal és l’època de l’any amb més llums, milers de persones continuen vivint en l’obscuritat. Només l’amor ho il·lumina tot.

Ara encendrem la quarta espelma d’Advent. Recordem el Magnificat de Maria i demanem que la nostra vida també proclami les grandeses del Senyor. Com diu el cant que farem: “lloem plegats el do del Senyor”.