Primer Diumenge de Quaresma

Escrit el 27/02/2023
Santuari Santa Eulàlia

ÉS TEMPS DE QUARESMA: ALEGREM-NOS!

ÉS TEMPS DE PASSAR A UNA NOVA MANERA DE VIURE!

Amb aquest desig de passar a una nova vida començàvem dimecres un cop més el camí quaresmal cap a la Pasqua.

Any rere any, si mirem al fons del nostre cor, observem que necessitem continar convertint-nos. Hi ha moments a la nostra vida que són de gran densitat on es produeixen canvis profunds, és cert, però tot i així sempre estem en procés. Som en procés!

Dia rere dia hem d’anar confirmant el nostre desig de deixar-nos portar per l’Esperit, de deixar-nos omplir per aquell que és l’Amor sense mida, de deixar que ens guïi, que sigui el nostre nord.

Dia rere dia hem de deixar que ens porti al desert, a la solitud, per a poder observar com moltes temptacions d’orgull, de poder, de glòria, de riquesa fan niu al nostre cor. No venen de fora, sinó que les portem al nostre cor. Ens cal reconèixer que és dins nostre que viu la serp del relat Gènesis, per això ens cal la valentia de dejunar de tantes temptacions que ens desorienten.

Dia rere dia ens cal anar fent camí, anar fent una conversió profunda, és a dir, ens cal anar dirigint la nostra mirada i la nostra vida cap a Déu, ens cal reorientar-nos constantment perquè no tot el que fem és fruit de l’amor, i amb humilitat cal reconèixer-ho i demanar perdó per reprendre el camí de l’Amor.