Tercer Diumenge de Quaresma

Escrit el 16/03/2023
Santuari Santa Eulàlia

ÉS TEMPS DE QUARESMA: ALEGREM-NOS!

ÉS TEMPS DE PASSAR A UNA NOVA MANERA DE VIURE!

Continuem el nostre camí quaresmal per anar-nos obrint cada cop més a la Vida de Déu.

Avui l’evangeli ens acosta al pou de Jacob on Jesús s’asseu una estona i mentre descansa arriba una dona samaritana. Veurem com entre ells es dona un diáleg profund, un diàleg on la paraula donada i acollida sadolla la set de trobada.

El teòleg René Latourelle diu que «la paraula és el mitjà pel qual dues interioritats es manifesten una a l’altra per viure en reciprocitat. Quan la paraula arriba a aquest nivell, és signe d’amistat i amor; és brot i expressió de la llibertat que s’obre a l’altre i es dona. Parlar es fa així una forma de donació de la persona a una altra persona. Un s’obre a l’altre, oferint-li l’hospitalitat, en el millor de si mateix. Cadascú dona i es dona en una comunió d’amor.»

Quan donem i rebem una paraula així, ens donem i som acollits mútuament en la nostra realitat, en la nostra fragilitat i en el nostre misteri més íntim.

Però abans de pronunciar i escoltar cap paraula ens cal una actitud d’obertura a l’altre, una obertura sense judicis previs que ens permeti fer en el nostre interior l’espai necessari per a l’acollida, i cal també que la nostra paraula emergeixi de l’acceptació profunda del nostre ésser, que permeti que es manifesti el Misteri que ens habita.