Quart Diumenge de Quaresma

Escrit el 19/03/2023
Santuari Santa Eulàlia

Ens trobem ja al quart diumenge de Quaresma.

Diumenge passat, Jesús saciava la set de la samaritana. Avui, Jesús sana al cec de naixement i li dona la vista, en aquest evangeli en què se’ns presenta a Jesús, com la llum i la vida. En el relat que escoltarem es produeix una paradoxa. Per una banda veiem com el cec afirma que l’home que li ha obert els ulls és l’enviat de Déu i, per l’altra, els fariseus que afirmen que Jesús és un pecador.

El capítol 9 de l’evangeli de sant Joan és tot ell una lliçó de la litúrgia baptismal, que convida tothom a fer el pas que va de la foscor a la llum, per poder exclamar, com el cec: “Hi crec, Senyor”.

Li demanem a Déu que sempre obri els nostres ulls i sani la nostra mirada, i que la llum que rebem de Jesús es manifesti en la nostra forma de viure.

Avui celebrem la festa de sant Josep, home bo i just, fidel, tendre, treballador i humil, entre moltes altres qualitats. Per això avui també celebrem el dia del Seminari. Demanem pels seminaristes, perquè els seus cors s’assemblin als del seu patró sant Josep.